Pátek, 29 března, 2024
ČlánkySoutěže

Memoriál Ladislava Báči 2013

V sobotu 27. dubna 2013 uplynulo přesně 364 dní (365 počítáme-li 27. duben) od minulého ročníku Memoriálu Ladislava Báči v požárním útoku mládeže. Většinu z vás tak asi napadne, kam tento příběh směřuje. Přeci jenom nejde žádný nepředvídatelný hollywoodský scénář. Ano, kdo řekl, že se konal další ročník, ten … má pravdu.

Jako obvykle, motory požárních stříkaček začaly do oblačného, nervozitou a zdravou rivalitou nasáklého dopoledne vyhrávat okolo deváté hodiny (Pozn. autora: Používám v tomto textu 24. hodinový formát. To jen kdyby zas někdo nadhodil, co že jsme tam dělali tak pozdě večer). Jako první se projevila mašina naší přípravky. Družstvo přípravky mělo nelehký úkol – zachránit plyšového slona, který se na motorce vyboural někomu do obýváku a uhasit vzniklý požár. I přes menší komplikace se to povedlo a slon si snad bude pamatovat, že nemá řídit jen chobotem… Zbytek dopoledne pak 11. družstev mladších a 10. družstev starších žáků zjišťovalo, kdo si tento rok rozebere ceny.

Během polední pauzy se pak stejně jako minulý rok běžel „sranda“ útok mezi družstvem Města Čelákovice a družstvem naší jednotky. Minulý rok jsme skončili druzí, ale letos se skóre srovnalo. Soupeřící družstvo mělo smůlu, neb se jim rozpojila hadice, což je stálo vteřiny, které nám pomohly…uvidíme tedy příští rok, ke komu a zda se štěstí/smůla přikloní.

Odpoledne soutěžily ještě dvě družstva dorostu, která měla situaci částečně jednodušší díky vědomí, že si stejně povezou domů diplom. Poté co se většina zúčastněných rozjela domů, začaly se rozjíždět uklízecí práce. To bylo kolem 14. hodiny. Zde bych článek ukončil. Nicméně, pokud po přečtení předchozího textu ještě nejste zralí na kafe, ve druhé kapitole najdete kompletní výsledkové tabulky. Pokud ale už teď víte, že to nedáte, mohu vám říct, že v kategorii mladších se na prvním místě umístilo družstvo SDH Úvaly, na druhém družstvo SDH Křížkový Újezdec a na třetím družstvo SDH Doubek. V Kategorii starších, na nejvyšším stupni vítězů skončilo družstvo SDH Čelákovice A, na nižším stupínku družstvo SDH Brandýs nad Labem a na nejnižším stupni vítězů (avšak nijak hanebném) družstvo SDH Dřevčice. Jak už zmínily první slova tohoto odstavce, v kategorii dorostu soutěžila dvě družstva. První místo obsadilo družstvo Č.U.M, zbylé druhé místo tedy zůstalo družstvu SDH Šestajovice.

Text a foto: Radek Henyš