Pátek, 19 dubna, 2024
ČlánkySoutěže

Memoriál Ladislava Báči 2014

Pro úvod tohoto článku jsem se snažil vymyslet, čím je tímto den vzhledem k obsahu článku výjimečný. Nepřišel jsem bohužel na nic jiného, než že je to více než rok od předešlého Memoriálu Ladislava Báči, (tedy ročníku 2013) a je to již také měsíc od posledního (jen zatím, nepanikařte) ročníku Memoriálu Ladislava Báči (tedy aktuálního ročníku 2014). Ano, je to trošku hanba, že se článek objevuje až po měsíci, ale, kdo jste tam byli, stejně se zde nedozvíte nic moc nového… A kdo jste tam nebyli, zapomeňte na to, že jsem se „upsal“, že to bylo už před měsícem… Všichni si ale určitě přečtěte těch pár dalších odstavců a prohlédněte foto, tedy pokud chcete.

Nevím přesně, kolikátý ročník to letos byl, ale již jsme jich pár zažili (tak máme s přípravou už jisté zkušenosti) a proto jistě nikoho nepřekvapí, že budíček v podobě rachotu motorů hasičských vozidel nastal pro obyvatele okolí hřiště po osmé hodině ráno. V devět hodin se konal nástup a rozlosování pořadových čísel soutěžních družstev. Ještě předtím, než se ozvala požární mašina prvního soutěžního družstva, proběhla ukázka družstva Čelákovické hasičské přípravky. Tento rok naši nejmladší hasiči hasili požár kuchyňské trouby, který nastal u nejmenované čarodějnice v kuchyni. Zřejmě šlo o ostré jídlo. Po této ukázce bylo celé dopoledne věnováno snaze mladších a starších družstev zastavit časomíru na co nejmenším čísle. V kategorii mladších se to nejlépe podařilo družstvu SDH Stará Boleslav, časomíru zastavili na čase 24,45. V kategorii starších dosáhlo nejkratšího času 24,20 družstvo SDH Doubek.

Během polední pauzy proběhlo vyhlášení výsledků v kategorii mladších a starších za současné přestavby hřiště pro družstva dorostu. A také obědy.

Odpoledne se, stejně jako dopoledne jejich mladší kolegové, snažila čtyři družstva dorostu zastavit časomíru, nejlépe ještě před jejím rozběhnutím. Zde si nejlépe vedlo domácí družstvo, SDH Čelákovice s časem 30,81. Vyhlášení výsledků a rozdání cen v kategorii dorost proběhlo kolem druhé hodiny odpoledne a poté se postupně všichni rozjeli ke svým domovům. Na nás čekaly ještě uklízecí práce, ale to už není nijak zajímavé. Následuje už jen pár vět tohoto stručného shrnutí Memoriálu Ladislava Báči 2014. Prohlédněte si fotky a případně výsledky v druhé kapitole. Pokud jste na Memoriálu byli, doufám, že se Vám tam líbilo a že se třeba příští rok uvidíme zase. Pokud jste tam nebyli, budeme rádi, když se příští rok zůčastníte, ať už jako soutěžící, nebo diváci.

Text a foto: Radek Henyš