Čtvrtek, 28 března, 2024

Jednotka

Seznamte se s našimi hrdiny

Free Stock photos by Vecteezy

Ne s těmi, to jsou jen „akční obrázky“, ti skuteční jsou níže 🙂

Lucie Nims-Jirkovská

Velitel družstva
Papíry:

Hasič

Specializace hasič zahrnuje základní znalosti, které musí každý hasič mít. Zahrnuje v sobě spoustu oblastí jako znalost používání osobních a věcných ochranných prostředků, požární techniky, taktiky a postupů likvidace požárů, následků dopravních nehod, havárií s výskytem nebezpečných látek a dalších mimořádných událostí. A v neposlední řadě také základy první pomoci.

Nositel dýchací techniky

Kurz NDT uzpůsobuje hasiče k používání izolačních dýchacích přístrojů (IDT) při zásahu. To zahrnuje například kontrolu dýchacího přístroje před jeho použitím, správné používání různých typů dýchacích přístrojů, znalosti jejich limitů, výměnu tlakových lahví se vzduchem i sebekontrolu a správné dýchání při těžké fyzické námaze.

Vůdce malého plavidla

Oprávnění vůdce malého plavidla uzpůsobuje jeho držitele k obsluze a vedení malých plavidel na všech vodních cestách (řekách, jezerech, kanálech) České republiky a to od 18 let věku. Malé plavidlo je pak definováno jako plavidlo do maximální délky 20m s obsaditelností maximálně 12 osob, bez vlastního strojního pohonu nebo s vlastním strojním pohonem o výkonu motoru maximálně 100 kW.

Velitel/ka družstva

Úkolem velitele družstva je rozhodovat. Velitel družstva rozhoduje o taktice a postupech, které budou použity při likvidaci dané mimořádné události (požáru, dopravní nehody apod.). Velitel družstva se přímo neúčastní zásahu, ale dohlíží na průběh zásahu.