Sobota, 20 dubna, 2024
ČlánkySDH Čelákovice

Proběhl II. Hasičský ples SDH Čelákovice

Dne 27.1.2018 se uskutečnil již v pořadí II. Hasičský ples SDH Čelákovice.

Když jsme se v loňském roce rozhodli obnovit tradici hasičských plesů, nikdo z nás netušil do čeho jdeme. Osud tomu chtěl a my již při přípravách prvního plesu narazili na žádost o finanční pomoc pro nemocnou Kačenku. Holčičku, která trpěla vrozenou nemocí SMA. Protože o tuto pomoc žádal její strýc, který je také hasičem, věděli jsme, že musíme a hlavně chceme pomoci. Tím vznikla myšlenka, každý ples věnovat někomu kdo to potřebuje. Sbor se rozhodl věnovat částku 5000,- Kč a z každé prodané vstupenky věnujeme 10,-Kč. Na ples jsme připravili kasičku do které mohl každý, kdo má zájem, přispět libovolnou částkou.

V letošním roce jsme vybrali chlapečka Adámka. Klučinu, který po banální operaci krčních a nosních mandlí zůstal díky nevratnému poškození mozku upoután na lůžko. Jeho rodiče jsou spojeni se složkami IZS a proto naše volba byla jasná. Když jsme oslovili rodiče Adámka s tím, že bychom jim rádi alespoň částečně pomohli, setkali jsme se s obrovským překvapením a hlavně pokorou a upřímnou radostí. Díky  hojné účasti na plese jsme mohli v průběhu večera tatínkovi Adámka, předat Darovací šek na částku 23000,-Kč. Všem, kteří do sbírky přispěli, tímto moc děkujeme. Dovoluji si vložit pár řádků od tatínka Adámka. I díky těmto slovům si člověk uvědomí, že naše práce má smysl a bohužel i to, že život je někdy krutý a my nevíme, kdy budeme pomoc potřebovat my.

Dobrý večer přeji. Chtěl bych napsat pár řádků o dobrém srdci Hasičů z Čelákovic. Právě oni sami se ozvali krátce poté, co byl zveřejněn na facebooku příběh Adámka. Oslovili nás s tím, že to co se stalo Adámkovi je natolik zasáhlo, že se rozhodli uspořádat sbírku pro Adámka, která by měla vyvrcholit na plese Hasičů Čelákovice. Tady bych chtěl vyzdvihnout, že Hasiči z Čelákovic neznali osobně Adámka ani nás rodiče. Nic je s námi nepojilo a oni se rozhodli Adámkovi pomoc. Jsem moc rád, že jsem se na ples dostavil, protože jsem mohl osobně poznat fajn lidi z Čelákovic a okolí. Já už jsem to říkal na plese, jaká je to náhoda. Adámek má od narození pleteného Hasiče, který je jeho anděl strážný. Od začátku smutného příběhu leží neustále vedle Adámka, kterého neopustil ani když Adámek bojoval o život. Hasiči opravdu pomáhají a zachraňují. Finanční částka byla vložena na transparentní účet Veřejné sbírky pro Adámka. Mějte se všichni moc fajn jak v Čelákovicích, tak v Záluží.

Tato slova zahřejí a proto i příští ples věnujeme potřebným. Pokud i vy chcete pomoci dobré věci, přijďte 19.1.2019 na III. Hasičský ples a podpořte nás v této započaté tradici.

Předání darovacího šeku tatínkovi Adámka na II. Hasičském plese SDH Čelákovice

Monika Šturmová