Pátek, 29 března, 2024
ČlánkySoutěže

Memoriál Ladislava Báči 2015

Je sobota 25. dubna 2015, do ranního ticha burácí motory hasičských aut a hlahol dětí a dospělých. Hasiči všech možných kategorií se sjíždí na tradiční Memoriál Ladislava Báči. Počasí nám přeje, svítí sluníčko, takže všude vládne radost a veselí.

Na již třináctý ročník této soutěže v požárním útoku přijelo celkem 32 družstev z blízkých i vzdálenějších sborů. V kategorii mladších žáků soutěžilo 17 družstev, ve starších 10 a 5 družstev dorostu, ke kterým se přidalo také družstvo složené ze zástupců Městského úřadu Čelákovice.

Celou soutěž zahájil starosta SDH pan Miloš Fridrich, všechny přítomné přivítal i starosta Čelákovic Ing. Josef Pátek.
Ještě před začátkem závodu se představili naši nejmenší hasiči. Družstvo Přípravky přítomné pobavilo ukázkou požáru panelového domu. Následně byl odstartován závod v požárním útoku a družstva mladších se vrhla do boje. Nejvíce síly mělo družstvo SDH Popovičky, které zvítězilo časem 29,18 vteřin, „naši domácí“ z SDH Čelákovice skončili s časem 43,75 vteřin na 8. místě. Hned po mladších nastoupili starší – po lítém boji vyhrálo družstvo z SDH Brandýs nad Labem v čase 25,17 vteřin. Čelákovickému družstvu vítězství uteklo o pár vteřin. Časem 25,75 vteřin obsadili 2. místo. Vyhlášení těchto kategorií proběhlo ještě před obědem.

Po přestavení základen, a doplnění energie v restauraci BouCZECH na náměstí, začala soutěžit i družstva dorostu. Vítězný pohár si nakonec odnášelo domácí družstvo z SDH Čelákovice. Zvítězili v čase 27,80 vteřin, čímž porazili i soupeře z MÚ Čelákovice. Jejich výkon 37,11 vteřin na domácí borce zkrátka nestačil.

Na závěr starosta SDH Čelákovic všem poděkoval – soutěžícím za účast, technické četě za pomoc a ostatním za vynikající náladu. Třináctý ročník Memoriálu skončil, uvidíme se za rok na tom čtrnáctém.

Text: Jana Krejčí
Foto: Radek Henyš