Úterý, 19 března, 2024
ČlánkyOstatní

"PUTOVÁNÍ ČASEM" – Dětský tábor v Miličíně

Od 17.8. do 31.8.07 probíhal letní tábor v Miličíně pořádaný naším SDH pod názvem „PUTOVÁNÍ ČASEM“

Místo tábora máme každoročně pronajato od místní organizace MDDM Čelákovice v obci Miličín pod Babí Horou a letos jsme pořádali třetí ročník. Účast je v celku hojná, kolikrát už bohužel musíme odmítat účastníky z důvodu kapacity tábora.

Téma „PUTOVÁNÍ ČASEM“ bylo zaměřeno od doby kamenné až po technoparty, kdy museli děti plnit úkoly v daném tématu a v určené době, aby získali body do celotáborové hry.
Hasičského tábora se zúčastnilo 40 dětí o které se staralo osm oddílových vedoucích, tři praktikanti, zásobovač,zdravotník s hlavasem a primusem obsluhovali kuchyň.

Během turnusu se na nás přijeli podívat i členi našeho sboru s RZA Opel Campo a provedli ukázku tohoto vozidla a pomohli nám s přípravou táboráku a zásoby dřeva.

Přijel i kamarád Pepa, který nám ve zdejším lomu ukázal dovednosti v oboru zvaném potápění. Většina z nás si za asistence Pepi vyzkoušela, jaké to je pod hladinou v několika metrech a v ochranné masce se vzduchem.

Počasí nám přálo po celou dobu, což přispělo k pohodovému prožití 14 dnů tábora, a všichni zúčastnění se těší na příští rok 2008 který bude pod tématem „Z pohádky do pohádky“.

Příkladem pohody přikládáme několik fotografií k posouzení.

Hanzlová Ivana