Neděle, 28 dubna, 2024
ČlánkyNástěnkaSDH Čelákovice

„Rekonstrukce“ webu

Někteří jste si již možná všimli, že se vzhled našich stránek poněkud změnil… Některé věci na webu již nefungovaly jak měly, tak nějak to zahnívalo a vůbec bylo třeba web nějak posunout do první poloviny 30. let 21. století 🙂 A tak se od pondělního večera, 10. září 2023 můžete těšit z nového vzhledu, který byl ve vývoji více než rok. No, možná se nebudete těšit všichni … vím jak všichni remcáme, když nám „ti vyvojáři co si myslí, že to ví nejlíp“, přesunou tlačítko … ale zas k tolika přesunům nedošlo 🙂 Jak se to nakonec povedlo, je na zhodnocení každého z Vás.

Nejen tato aktualizace byla jedním z důvodů „neaktualizování“ našich stránek. Dělal jsem na webu a neměl čas přidávat obsah a asi to znáte, otočíte se a 3 měsíce jsou pryč jak nic a aha… Budu(me) se snažit, aby aktualizování a přidávání nového obsahu bylo v lepším tempu, sic „rekonstrukce“ není ještě zcela dokončena. Víme, že určité sekce jako Technika či Jednotka ještě nějakou péči potřebují, hlavně co se obsahu týče.

A tak krátce, co se nějak změnilo:

  • Úvodní stránka je kompletně jiná. Namísto informací o sboru, které najdete na stránce O nás, nyní úvodní stránka obsahuje takový výcuc z celého webu – nějaký „cool“ úvod, pár novinek a posledních výjezdů a tak.
  • Byly aktualizovány Kontakty, které byly také pozapomenuty staré, aniž by šlo o úmysl mít klid… Kontatkní formulář na této stránce i na své vlastní byl také aktualizován a rozšířen. Můžete si vybrat, čeho se dotaz týká a ten se pak odešlě příslušným lidem, aniž bychom si jej museli přeposílat mezi sebou.
  • Statistika a všechny její sekce, jako výpis výjezdů a mapa prošly změnou vzhledu a doplněním funkčnosti tu a tam. Věříme, že jde o intuitivní změny které Vám hračky nerozhází a že na všechno přijdete sami, jen co se tam podíváte.
  • Sekce Články a Galerie zobrazují postranní panel se seznamem kategorií. Pokud by Vám vadilo, kolik místa postranní panel zabírá, můžete ho schovat kliknutím na „šedé tlačítko s hasičským žebříkem“ nad tímto seznamem (první věc v postranním panelu). Panel se pak zasune k pravému okraji. Dalším kliknutím, na částečně schované autíčko, jej pak znovu zobrazíte.
  • Máme už také fungující tu otravnou hlášku zda souhlasíte se zpracováním a ukládáním Cookies. Měla by se Vám automaticky zobrazit na spodní hraně stránky a bude prudit dokud si nějakou volbu nevyberete. Vaši volbu (nastavení) můžete kdykoliv změnit bud kliknutím na odkaz Nastavení cookies v patičce stránky, nebo kliknutím na takové to oranžové tlačítko, které se vznáší v levém spodním rohu stránky.
  • Změnou vzhledu prošly všechny stránky 🙂

To je tak to nejdůležitější, co mě teď napadá. Budeme rádi, když si web projdete a co jsem případně zapomněl, jistě objevíte sami.

Možná by Vás ale mohla zajímat jedna zajímavost, spojená s tvorbou nového vzhledu, a sice: Obrázky s hasičskou tématikou, vygenerované pomocí AI během tvorby nového vzhledu webu, 2023 .

Radek Henyš