Úterý, 16 dubna, 2024
ČlánkySoutěže

Úspěch mladých hasičů

Každoročně se mladí hasiči z SDH Čelákovice účastní soutěží O pohár starosty OSH a Maxíkův pohár, které se již tradičně konají na začátku školního roku v Brandýse nad Labem. I přes počáteční nepřízeň počasí se v sobotu 13. září na startu sešlo celkem 18 družstev – 6 mladších žáků, 9 starších žáků a 3 dorostu.

SDH Čelákovice zastupovalo družstvo starších a dorostu pod vedením Libora a Martiny Tomečkových. Požární útoky probíhaly celé dopoledne a část odpoledne. Každá vteřina navíc mohla znamenat horší umístění, a tak se všichni maximálně snažili.

V kategorii mladší žáci v soutěži Maxíkův pohár se na třetím místě umístilo družstvo z SDH Úvaly (32,22 vteřin), na místě druhém SDH Modletice (30,62 vteřin) a vyhrálo družstvo SDH Vykáň s časem 27,86 vteřin. V soutěži O pohár starosty OSH byli bronzoví mladí hasiči z SDH Tehov (42,47 vteřin), stříbrní z SDH Úvaly (32,22 vteřin) a zlatí skončili hasiči z SDH Modletice v čase 30,62 vteřin.

V kategorii starší žáci byli výsledky ze soutěží Maxíkův pohár i O pohár starosty OSH totožné. Na třetím místě se umístili žáci z SDH Doubek (27,40 vteřin), na druhém místě skončilo družstvo SDH Brandýs nad Labem (25, 47 vteřin) a konečně první místo obsadili mladí hasiči z SDH Čelákovice s časem 23,80 vteřin.

V nejstarší kategorii – dorostu – byli také výsledky z obou soutěží stejné. Na krásném třetím místě skončili hasiči z SDH Vyšehořovice (47,07 vteřin), na druhém místě hasiči z SDH Brandýs nad Labem (29,56 vteřin) a jako první skončili opět hasiči z SDH Čelákovice v čase 26,46 vteřin.

Hodiny, týdny a měsíce tréninků se letos zúročili a naši reprezentanti přivezli 4 první místa. No není to báječné? Je to skvělé a nám nezbývá než gratulovat! Nesmíme však zapomenout na poděkování trenérům, bez kterých by takové výkony nebyly. DÍKY MOC! A hodně štěstí v dalších soutěžích…

Jana Krejčí

 

Foto: Robert Brajer a Libor Tomeček