Sobota, 27 července, 2024
ČlánkyOstatníPrevenceSDH Čelákovice

Víkend plný akcí

Tento víkend, tedy počínaje již pátkem 7.6, jsme měli nabitý akcemi.  Ne,  že bychom se jiné víkendy nudili… Níže bychom se rádi poreferovali o některých z nich:

„Rychlé bačkůrky“

V pátek 7. června jsme byli přizváni k cvičné evakuaci mateřské školky J. A. Komenského s názvem „Rychlé bačkůrky“. Akce proběhla hladce. Všechny třídy, včetně personálu se bez problémů samovolně evakuovali, ale aby to nebylo tak „jednoduché“, požární hlídka zaregistrovala dvě „ztracené“ děti a paní učitelku.🤫 Jednotka provedla průzkum budovy a všechny zatoulané osoby hasiči zachránili. Poté jsme jim v rámci preventivně výchovné činnosti ukázali manipulaci s ručním sněhovým hasicím přístrojem. Nakonec si děti mohly vyzkoušet práci s proudnicí 👨🏻‍🚒

Preventivně výchovná činnost v ZŠ Kamenka Čelákovice

V pátek, ve večerních hodinách, proběhla preventivně výchovná činnost v ZŠ Kamenka Čelákovice, kdy si jednotka vyzkoušela průjezdnost techniky do areálu školy a s dětmi jsme si povídali o hasičích v rámci projektu Hasík. Jeden z našich členů přijal výzvu většiny a dal si závod s dětmi na oválu.

100. výročí založení sboru SDH Vyšehořovice

🚒 Byli jsme pozváni na krásné kulaté 100. výročí založení sboru do obce Vyšehořovice, kde jsme předvedli ukázku vyproštění osob z havarovaného vozidla.

Zábavný den v Ovčárech

🚒 Druhou sobotní akcí byl Zábavný den v Ovčárech, kde jsme přispěli také troškou té zábavy a dětem jsme vytvořili pěnu.

Dětský den v Nehvizdech

Ani v neděli jsme nezaháleli a rozdali trochu té radosti na dětském dni v Nehvizdech společně s kolegy z SDH Nehvizdy.

Texty: Lucie Nims, Foto: SDH Čelákovice