Sobota, 27 dubna, 2024
ČlánkySDH Čelákovice

Aktualizace (funkčnosti) statistiky

Po delší době jsem se trochu detailněji povrtal ve statistice a trošičku i v technice.

V sekci Technika chyběly už dlouho obrázky … některé už tam jsou, ale ještě doplníme (například pro Ford Transit Mini BUS). Obrázky se pak také nezobrazovaly v tom hezkém šedivém vyskakovacím okénku, jako většina obrázků jinde na webu, ale otevíraly se jako nová stránka. To je také opraveno.

Poněkud více času jsem ale věnoval sekci Statistika. Hlavním důvodem byl fakt, že Google mapy začaly být před nějakou dobou placené a i když do určitého objemu návštěv jsou stále zdarma, stejně se mi nechce dávat jim číslo karty, aby nám to jednou spočítali… 🙂 Mapové podklady jsou nyní od OpenStreetMap, což si samozřejmě vyžádalo nějaké to menší až střední přeprogramování (vlastně hlavně to nastudovat) dosavadních skriptů, které to obsluhovaly. A při té příležitostí dodělání i nějakých drobností z minula. V bodech je to popsáno níže. Časem ještě asi dojde na vyměnění ikon u jednotlivých typů událostí.

Vyhledávací formulář ve statistice:

  • Výchozí rozmezí datumů je: Leden – Prosinec v aktuálním roce.
  • Tlačítko Zobrazit zešediví a nebude fungovat pokud si si vyberete takovou kombinaci typů výjezdů, pro které za vybrané časové období není nalezen žádný výjezd. (Nemá cenu zobrazovat: NIC…)
Zablokované tlačítko „Zobrazit“, když pro dané období neexistuje výjezd vybraného typu.

Výpis výjezdů:

  • Mapa s pozicí výjezdu používá nově OpenStreetMap.
  • Informace o technice a členech výjezdové jednotky lze zobrazit přímo ve výpisu prostým kliknutím na název techniky či člena výjezdové jednotky. Tito jsou zobrazeni jako odkaz. Tato možnost není u vysloužilé techniky a u již neaktivních členů.
  • Poladěny styly aby to vypadalo trochu „jednotně“.
Ve výpisu výjezdů lze kliknout na techniku či člena výjezdové jednotky a zobrazit tak o nich informace. Mapa nově používá OpenStreetMap podklady.

Mapa výjezdů:

  • Nově se používají OpenStreetMaps.
  • Poladěny styly, aby to vše vypadalo trochu „jednotně“. Například přidány šipky u tlačítek Zobrazit nápovědu a Zobrazit možnosti mapy, které by měly napovědět zda jsou tyto sekce schované či rozbalené.
  • Mapa lze tlačítkem zvětšit na celou obrazovku. Spolu s ní se pak zvětší i seznam výjezdů vpravo od mapy.
  • Kliknutím na ikonu výjezdu v mapě se vybere příslušný výjezd i v seznamu napravo. Naopak to funguje samozřejmě taky.

Doufám, že vám tyto změny třeba trochu zpříjemní používání statistiky.

Radek Henyš