Čtvrtek, 28 března, 2024
ČlánkyZajímavosti

Fiktivní Cessna 172 v barvách SDH Čelákovice

Pro příznivce virtuálního letectví tu máme smyšlený „kabát“ pro letadlo Cessna 172 v barvách SDH Čelákovice. Že jste nikdy neslyšeli o virtuálním letectví? Nevadí, můžete jej objevit a třeba si jej zamilujete. Kdybych vám měl plně popsat o co jde a jaké to má možnosti, bylo by to minimálně na tlustší brožuru, ne-li na knihu. Takže jen ve zkratce, virtuální letectví = zjednodušeně, létání na leteckém simulátoru.

Letecký simulátor můžete provozovat na svém domácím PC. Je to skvělá příležitost jak si vyzkoušet pilotování letadla, od větroně až po „heavy metal“ jako například Boeing 747 nebo Airbus A380. Pilotem se tak může stát každý, i ten kdo v reálu z různých důvodů nemůže. Dnes jsou na osobních počítačích nejvíce rozšířené simulátory:

To by na úvod asi stačilo. A o čem že je vůbec tenhle kratičký článek? Na letišti (alespoň sportovním) snad nenajdete dvě letadla stejná, tedy co se týče toho jak jsou pomalovaná. I letadla v leteckém simulátoru můžete „převlékat do jiných kabátů“ a létat tak třeba s letadlem, které vypadá úplně stejně jako to reálné. Nebo si můžete letadlo pomalovat úplně dle svých představ.

Pokud si chcete tento smyšlený „kabát“ pro letadlo Cessna 172 stáhnout a prohánět se v něm po virtuálním nebi, níže je odkaz. Potřebujete k tomu minimálně Flight Simulator X nebo Prepar3D a letadlo Cessna 172 Trainer od A2A Simulations.

Odkaz ke stažení

Zde si můžete stáhnout výše popsané a níže zobrazené „kabáty“ pro Cessnu 172

Galerie