Pátek, 19 dubna, 2024
ČlánkySoutěže

Memoriál Ladislava Báči 2012

V sobotu 28. dubna se na hřišti u Nové školy konal další ročník Memoriálu Ladislava Báči v požárním útoku mládeže. Soutěže se zúčastnilo 14 družstev mladších, 8 družstev starších a 4 družstva dorostu.

Soutěžní klání začalo krátce po deváté hodině, hned po ukázce hašení havarovaného vrtulníku a následné záchrany a resuscitace pilota – plyšového slona, nejmladšími čelákovickými hasiči – přípravkou. Poté odběhlo svoje dva útoky 14 družstev mladších žáků, následně 8 družstev starších a po přemístění kádí, startovních pozic a hasičů na oběd a zpět, si na terče zaútočili i zbývající 3 družstva dorostu.

Letošní ročník byl v jednom ohledu výjimečný a sice v tom, že se na něm konal i „sranda“ zápas mezi družstvem z Městského úřadu a družstvem z naší jednotky. Musíme však „smeknout klobouk“, neboť jsme byli poraženi, ale jak se říká: Sláva vítězům, čest poraženým. Uvidíme, jak to dopadne za rok.

Níže následuje několik dalších fotek a ve druhé kapitole pak najdete kompletní výsledkové tabulky. Těm co to nechtějí číst mohu v krátkosti prozradit, že v kategorii mladších žáků se umístilo na prvním místě družstvo SDH Popovičky, na druhém místě družstvo SDH Vyšehořovice a na třetím místě družstvo SDH Čelákovice. V kategorii starších pak na prvním místě skončilo družstvo SDH Stará Boleslav, na druhém družstvo SDH Brandýs nad Labem a na třetím místě družstvo SDH Nové Jirny. V nejstarší kategorii, dorost, vyhrálo družstvo SDH Velenka. Druzí skončili hasiči z Šestajovic, třetí Tehov a poslední družstvo Č.U.M.

Text: Radek Henyš
Foto: Radek Henyš, Lukáš Richter