Sobota, 20 dubna, 2024
ČlánkySoutěže

Memoriál Ladislava Báči 2011

Je sobota 16. 4. 2011 ráno a všichni z SDH Čelákovice jsme si oddechli. Během předchozího týdne nebylo počasí právě nejlepší, a proto jsme si všichni toužebně přáli, aby alespoň na Memoriál Ladislava Báči nám počasí přálo. Stal se malý zázrak, a opravdu sluníčko svítilo celý den.

Na již devátý ročník této soutěže v požárním útoku přijelo 25 družstev z blízkých i vzdálenějších sborů. V kategorii mladších žáků soutěžilo 12 družstev, ve starších 9 a dokonce byla i 4 družstva dorostu.

Celou soutěž zahájil starosta SDH pan Miloš Fridrich, všechny přítomné přivítal i starosta Čelákovic Bc. Josef Pátek, místostarostové Ing. Miloš Sekyra a Ing. Jaroslav Ryneš a za Okresní sdružení hasičů Praha – východ místostarosta Karel Tomek.

Jako první se do boje vrhla družstva mladších. Nejvíce síly mělo družstvo SDH Vyšehořovice, které překvapivě zvítězilo časem 36,01 vteřin, „naši domácí“ z SDH Čelákovice vybojovali 4. místo – 42,06 vteřin. Hned po mladších nastoupili starší, po lítém boji vyhrálo družstvo z SDH Stará Boleslav v čase 29,11 vteřin, čelákovičtí obsadili 9. místo s časem 49,48 vteřin. Vyhlášení těchto kategorií proběhlo ještě před obědem a během něho jsme stihli odměnit i nejmenšího hasiče a hasičku.

Po přestavení základen, a doplnění energie v Restauraci u Bohuslavů, začali soutěžit i družstva dorostu, za jejichž výkony by se nemusel stydět leckterý dospělák. Vítězný pohár si nakonec odváželo družstvo z SDH Velenka, kteří zvítězili v čase 26,14 vteřin.

Na závěr starosta SDH Čelákovic všem poděkoval – soutěžícím za účast, technické četě za pomoc a ostatním za vynikající náladu. Devátý ročník Memoriálu skončil, tak vzhůru na ten jubilejní, desátý.

Pokud se vám soutěžení líbilo a chtěli byste vidět i jiné soutěže hasičské mládeže, SDH Čelákovice v rámci oslav 130 let založení sboru chystá několik ukázek – přijďte se podívat k Labi v sobotu 25.června 2011.

Jana Krejčí

A zde ještě nějaké ty obrázky:

Foto: Radek Henyš